lördag 4 december 2010

Torsdagstrött och fredagsmys

Nu har det inte bloggats på två hela dagar. I torsdags var jag helt enkelt för trött. Efter en 5-timmarsnatt var det en heldag på jobbet som avslutades med en timmes möte som man kan bli slut på under de bästa omständigheter. När jag kom hem vid 17-tiden berättade Maria att hon haft en lugn dag med snälla, sovande barn. Något som ändrade sig cirka 20 minuter senare när båda barnen vaknade och var helt otröstliga. När jag förklarade "Hej, nu är din pappa hemma" vrålade Saga ändå högre, vilket tyder på att de börjar förstå vad vi säger :P

I går var det mycket lugnare då pappa var ledig och barnen trötta. Mamma kunde sticka iväg med en säck gammalt krimskrams till second-hand affären, så vi får plats med lite nytt krimskrams. Ja då, jag känner er kvinnor. Efter det åkte hon och handlade fredagsmys i form av tacos, chips och julmust. En kvällsmat för gudar. Detta avnjöt vi till den senaste Shrek-filmen som förstås visade sig vara en besvikelse. Ännu ett exempel på att Hollywood försöker leva på gamla successer snarare än att hitta på något nytt (och bra). Tur att vi inte betalade för den. Köper man ett par hörlurar som visar sig vara skit får man ju pengarna tillbaka till skillnad ifrån om man köper en filmupplevelse som visar sig vara kass.

Barnen har nu gått in i en ny fas sedan ett par dagar. De har börjat hata att sova på golvet, de sparkar, skriker och spottar nappen flera meter upp i luften. Det nya nu är att de vill sitta i babysitter. Antagligen är deras ögon nu så bra att de hänger med i vad som försigår omkring dem. Då är det ju förståeligt att man inte vill ligga på golvet och glo utan komma upp och kunna titta sig omkring tills man somnar lugnt. De har också blivit vansinnigt starka i nacke och rygg och i går lyckades Siri sno sig från mage till rygg på egen hand. Det går alltså framåt för de små trots den uppenbara nackdelen att dras med pappas gener ;)


Just nu ligger faktiskt Saga och Siri och sover på golvet vilket ger mamma möjlighet att baka lussekatter. Pappa passar på att blogga och spela lite EVE-Online. En gång datornörd, alltid datornnörd.

Den något otydliga bilden föreställer Siri i sin babysitter. Mobilkameran är inte helt bra i vinterskyggen.

1 kommentar: