söndag 28 november 2010

Bloggstart

Så, nu är flickorna 2 månader gamla och jag tänkte börja blogga om våra liv. Men var börjar man? Det får bli det vanliga faktarabblandet till en början antar jag. Saga föddes 12.28 den 15 september och vägde 3100g, Siri föddes 12.29 och vägde 3400g. Detta var i vecka 38.

Det hela var förstås en stor överraskning då vi ett år tidigare gått en utredning som visade att vi antagligen inte kunde få barn. Att dessutom få veta att det var tvillingar var förstås ändå mer omtumlande. Men vi tog det med jämnmod till skillnad från andra tvillingföräldrar man pratat med som upplevde 9 månader av katatonisk chock. Min fästmö blev ganska dålig och sjukskrevs tidigt i graviditeten men vi höll humöret uppe och gladde oss väldigt till den dagen våra barn skulle komma.

Nu är de som sagt två månader gamla och integrerade i våra liv. De sover i vår famn när vi spelar onlinespel, de sover mellan oss i sängen, de sover på ett täcke på golvet när vi ser på film och ibland är de vakna också. De har redan börjat utveckla egna personligheter. Siri är tålig och fysisk, hon somnar ofast lätt och skriker sällan. Saga är mer framåt på det intellektuella planet, hon var först med att se oss i ögonen och på sista tiden har hon börjat imitera oss när vi räcker ut tungan mot henne. De är också fans av "pappas" musik och ett ganska säkert kort då man vill få dem att somna är att spela Marduk eller Funeral Mist för dem.

1 kommentar: